Teden otroka v 6. razredu

Tudi to leto smo od 5. do 9. oktobra v šestih razredih obeležili teden otroka. Ker smo v naši generaciji trije oddelki, smo imeli vsak dan druge dejavnosti. V 6. a smo imeli v ponedeljek in sredo pouk kot je to običajno po urniku.

V torek so nam učitelji pripravili matematični dan, kar pet ur smo se zabavali ob zanimivih matematičnih nalogah. Matematika sploh ni tako težavna, če jo razumeš in v njej uživaš!

Četrtek je bil namenjen ustvarjanju, saj je potekal tehniški ali natančneje likovni dan. Izdelovali smo kazala z različnimi motivi: risanje živali, izdelovanje kazal s tušem, risanje vzorcev s črnim flomastrom in slikanje risb znanih umetnikov. Pri likovni umetnosti obstaja veliko zanimivih področij, če se le poglobiš vanje.

Teden smo zaključili z ogledom veslarne na solinah. Preizkusili smo kajake in odšli v fitnes, kjer smo telovadili. Na koncu so si listke z urniki veslarne vzeli tisti učenci, ki si želijo spoznati veslanje ali se resneje ukvarjati s tem športom.
Teden otroka mi veliko pomeni, ker nimamo običajnega pouka, ampak spoznavamo šolske predmete na drugačen način. Mega je, ker je to teden brez domačih nalog, ko smo učitelji in učenci bolj sproščeni.

Besedilo: Živa Zorko, 6. a

Fotografije: Danilo Badovinac in učitelji ŠPO


(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost