Teden otroka v 7. razredu

V tednu otroka od 5. do 9. oktobra 2020 so na Osnovni šoli Lucija potekali dnevi dejavnosti s sloganom pogovor je odgovor. To je bila priložnost za drugačen način pridobivanja znanja in krepitve socialnih veščin.

Kot se za teden otroka spodobi, smo v torek dneve dejavnosti pričeli s pogovorom o medvrstniškem nasilju. Skozi zanimive igre smo se podrobneje podučili o omenjeni temi, ki je premalokrat na glas izpostavljena. Dan smo nadaljevali z bralnim dnem angleščine, kjer smo obogatili svoj besedni zaklad o živalih v angleškem jeziku.

V sredo smo se podali na kulturni dan Rastem s knjigo v Mestno knjižnico Piran in podružnico Lucija. V slednji smo spoznali spletno stran knjižnice in pridobili podatke o knjigah. Zanimiv je bil lov na zaklad, ki smo ga izvedli s pomočjo namigov iz knjig. Knjižničarka piranske knjižnice nam je predstavila nastanek prvih knjig, knjižnic in pisave.

V četrtek je potekal tehniški dan ustvarjalne delavnice. Izdelovali smo lesene škatle in izpopolnjevali svojo tehniko žaganja.

V petek smo v sklopu kulturnega dne italijanščina – jezik okolja odšli v Izolo. Ogledali smo si muzej ozkotirne železnice Parenzane in galerijo Rex. Izvedeli smo veliko novega o kulturno zgodovinskih znamenitostih Izole, ki so povezane z italijansko kulturo.

Teden otroka smo zaključili v sproščenem vzdušju lokalnega okolja in pripravljeni na nove izzive v šolskih klopeh.

Besedilo: Sanea Ugrin
Fotografije: Danilo Badovinac


(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost