Šolska skupnost

Zadnje srečanje šolske skupnosti učencev

 

Drugo srečanje predstavnikov šolske skupnosti učencev

Prvo srečanje v šolskem letu 2021/22

Šolska skupnost učencev OŠ Lucija je sestavljena iz predstavnikov oddelčnih skupnosti od 6. do 9. razreda (2 iz vsakega oddelka, in sicer predstavnik in namestnik). Med njimi pa izberemo tudi predstavnika šole in njegovega namestnika.

NAMEN ŠOLSKE SKUPNOSTI UČENCEV

Sestanke šolske skupnosti učencev imamo nekajkrat letno, na njih pa po potrebi povabimo tudi ravnateljico, pomočnico ravnateljice, svetovalno službo ter druge strokovne delavce. Predstavniki šolske skupnosti učencev se na razrednih urah s svojimi sošolci pogovarjajo o poteku pouka in življenja v šoli ter o stvareh, ki bi jih radi spremenili. Nato predstavniki in namestniki oddelkov posredujejo želje in predloge svojih sošolcev in jih predstavijo na sestankih šolske skupnosti učencev. Skupaj iščemo ustrezne rešitve in sodelujemo pri njihovi uresničitvi. Tako skrbimo za prijetnejše sobivanje vseh, ki smo v šoli.

Pomembno je, da se sliši in upošteva tudi glas naših učencev.

CILJI

Okvirne cilje šolske skupnosti oblikujemo na začetku šolskega leta in so predstavljeni v Letnem delovnem načrtu OŠ Lucija.

Predstavnici šole sta v šolskem letu 2021/22 sta Tjaša Gržinčić in Veronika Gortan.

OTROŠKI PARLAMENT

Otroški parlament je program vzgoje otrok za aktivno državljanstvo, demokracijo in izražanje mnenj na šolskem, regijskem in nacionalnem nivoju. Vsako leto je izbrana tema Otroškega parlamenta, letos je Moja poklicna prihodnost.

Otroški parlament OŠ Lucija sestavljajo predstavniki Šolske skupnosti učencev. Delegacijo naše šole za regijski in nacionalni parlament pa sestavljajo predstavniki šole (lahko pa tudi drugi predstavniki šolske skupnosti).

Mentor: Danilo Badovinac

(Skupno 286 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost