Tačke pomagačke so s svojo predstavitvijo navdušile prostovoljce

V sredo, 13. 4. 2022, so nas na OŠ Lucija obiskali trije terapevtski pari s prostovoljnega društva Tačke pomagačke, in sicer so to bile Barbara Simčič z Loro, Nina Kožman s Šano in pripravniški par Tanja Knap z Milo. Našim učencem, ki sodelujejo v šolskem projektu UPS Prostovoljstvo, so predstavile svoje delo, prikazale različne trike, ki jih uporabljajo na delovnem mestu, in razložile, kako sploh lahko postaneš vodnik terapevtskega psa.

Med predstavitvijo so se učenci preizkusili pri različnih opravilih: Lori, Šani in Mili so umili zobe, pobrali iztrebke z vrečko (za vajo so to bili storži, kroglice iz gline ali kamenčki) ter jim ponudili priboljške z roke.

Po izčrpni predstavitvi je sledilo delo po skupinah, učenci so tako pridobili še nekaj dodatnega znanja – k vsakemu terapevtskemu paru so pristopili izžrebani učenci. V skupine so se razdelili tako, da je k prostovoljcu prišla psička Mila z žepi na oprsniku. V vsakem žepu so bile kartice s sličicami vseh treh terapevtskih psičk. Učenci so pristopili k tisti psički, katere fotografijo so izvlekli iz Milinega žepa na oprsniku. Imeli so možnost, da terapevtskim psičkam podajajo preprosta povelja, kot so sedi, prostor, naredi obrat, pridi k meni, daj glas… Ob vsakem uspešno izpeljanem triku so pse nagradili s priboljškom. Učenci so med delom po skupinah vodnicam postavili dodatna vprašanja glede psov, glede učenja trikov, njihovega dela in terapevtskih aktivnosti.

Srečanje smo zaključili s sladko pogostitvijo. Nato smo se polni navdušenja ter novega znanja zahvalili za obisk ter se poslovili od Tačk pomagačk. Prijetno druženje smo obeležili s skupinskim fotografiranjem.

Lepo doživetje tokratne delavnice nam bo ostalo v trajnem in lepem spominu.

Prostovoljci z mentoricami Ano Mašera, Polono Lilič in Ano Horvat


(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost